Wild Beauty Art
2024

30. jul
Macan poljana,
18 h

Ethno flavors: FLAMENKO VEČE

utorak, 30. jul
Macan poljana, 18 h
Ethno flavors: FLAMENKO VEČE

Alba Karmona, vokal
Hesus Guerero, gitara

 

Alba Karmona, pjevačica i autorka, vješto prikazuje bogatstvo svijeta španskog i latinoameričkog folklora. Bila je članica muzičke grupe CMS Trío. Kao vodeći pjevač i kompozitor u ženskoj grupi Las Migas objavila je tri albuma među kojima je Vente conmigo, uvršten za Latinsku nominaciju za Gremi – za najbolji flamenko album 2017. godine. Nastupala je širom svijeta, držeći turneje i koncerte u Sjedinjenim Američkim Državama, Španiji i Evropi, kao i na festivalima Glatt und Verkehrt u Austriji, Iberica u Češkoj, Sfinks Mixed u Belgiji, Todo Mundo u Srbiji, Kulturhaus venue Austrijske radio televizije u Beču. Započela je solističku karijeru debitantskim solo albumom Alba Carmona 2018. godine. Projekat Folklorne pjesme bazirala je na popularnim pjesmama koje se oslanjaju na tradicionalnu špansku muziku i flamenko. Sa svojim savremenim obrtom u sefardskim, andskim, latinoameričkim i španskim pjesmama, širi bogatstvo i osobenost tradicionalne vokalne muzike. Album Cantora s devet pjesama koje uključuju tradicionalne napjeve, originalne kompozije, različite jezike i muzičke stilove objavila je 2023. godine.

Hesus Guerero, gitarista, s muzikom se upoznao u salama čuvenog restorana Venta Vargas učeći od velikana flamenka koji su mu, kao veoma mladom izvođaču, pružili jedinstvenu priliku da prati čuvene pjevače poput Rankapina i Čata. Posvećenost muzici dovela ga je do zapaženih nastupa na Nacionalnom memorijalnom takmičenju Camarón de la Isla i u finalu Internacionalnog flamenko takmičenja. Nakon diplomiranja muzičke pedagogije na Univerzitetu Kadiza počeo je da komponuje. Komponovao je za brojne flamenko izvođače s kojima je i svirao kao što su Alba Kremona, Miguel Poveda, Karmen Linares, India Martinez, Pasion Vega, Marina Heredija. Kroz svoju muziku svjedoči o širokom znanju i razumijevanju korijena i porijekla klasičnog flamenka. Njegove melodije preplavljuju slušaoce lakoćom sviranja i virtuozitetom. Svoj solistički album Calma objavio je 2016. godine s muzikom bogatom muzičkim referencama i uticajima od Kita Džareta do ikone flamenka, Kamarona de la Isle. Takođe, producirao je dva albuma za Miguela Povedu, a bio je producent, kompozitor i izvođač na albumu svoje supruge Albe Karmone na dva albuma – Alba Karmona i Cantora.

Praktične informacije

Vrijeme

utorak, 30. jul, 18 h

Lokacija

Macan poljana

Tivat Music Festival

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.