Fuzija talenta i mladosti na petom Wild Beauty Art festivalu

Njemački nacionalni omladinski džez orkestar zabavio Žabljačne i mnogobrojne turiste

Trg durmitorskih ratnika, centralno gradsko jezgro opštine Žabljak, sinoć je predstavljao glavnu pozornicu za Njemački nacionalni omladinski džez orkestar (BuJazzO), koji je pod vođstvom dirigenta i džez saksofoniste Nilsa Klajna, uljepšao mnogobrojnim sugrađanima i turistima svježu ljetnju noć na sjeveru naše zemlje. 

U okviru petog Wild Beauty Art festivala, a u saradnji sa Ambasadom Republike Njemačke i Međunarodnim festivalom KotorArt, mladi muzičari svirali su pred raznovrsnom publikom autorske komade, koje su obogatili glasovi pratećeg vokalnog ansambla. Fuzija talenta, dobrog zvuka i besprekorne izvedbe nagrađeni su gromoglasnim aplauzom.

Događaj je svojim prisustvom uveličao i ambasador Republike Njemačke Peter Felten, koji je naglasio da se Žabljak, osim što predstavlja mjesto rađanja Crne Gore kao ekološke države, tokom ljetnjih mjeseci pretvara u regionalni centar kulture.

,,Jako sam ponosan što Njemačka i kroz finansijsku podršku može da doprinese festivalima koji se održavaju ovdje. Ovo je specijalan orkestar koji predstavlja ,,fabriku“ talenata. Najveća imena džeza nekada su bili njegovi članovi. Sjutra se predstavljaju u Kotoru, a potom na Luštici Bay. Vole da borave ovdje i jako smo srećni što smo dobili priliku da predstavimo našu kulturu i modernu njemačku muziku na Wild Beauty Art i KotorArt festivalima“, poručio je Felten. 

Ovogodišnji Wild Beauty Art festival večeras će zatvoriti regionalna afirmisana umjetnica Bilja Krstić, u pratnji nadaleko poznatog Bistrik orkestra. Podsjećamo, festival se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva ekonomskog razvoja i turizma, uz generalno sponzorstvo kompanije One, dok su realizaciju festivala podržali partneri i prijatelji festivala Turistička organizacija Žabljak, Ministarstvo kulture i medija, Opština Žabljak, Nacionalni park Durmitor, Yamaha i Euro-Unit, Ambasade Austrije i Njemačke, Univerzitet Crne Gore i drugi.